Musik

Hør en lille bid af Duologs musik herunder.


I videoen ovenfor ses følgende numre:

  • Film Noir - En hyldest til ældre film og Duologs kærlighed til disse.
  • Orangotango - Bemærkelsesværdig begivenhed i Berlin Zoo
  • Pouls Diamant - Hvad koster en drejelire?
  • Nanu - Mand og hund.
  • Uggerby Å - Fyrtårn, jordbærsyltetøj og nostalgi.


Last night In Twisted River/Sidste aften ved Uggerby Å

Duolog live i Ansgar Kirke, Odense, 23/9/15

Presse

Fyens Stiftstidende

Mikael Krarup, 05/02/2013, , Se original artikel (nyt vindue)

Vellykket genremiks

Gamle Bach ville have frydet sig. At sætte hans koral fra kantaten ”Ich freue mich in dir” sammen med jazzstandarden ”St. Louis Blues” eller spille hans uopslidelige ”Air” fra den 3. orkestersuite på kontrabas og ewi (electric wind instrument) kan sagtens lade sig gøre.

Det gjorde Duolog alias trompetisten Torben Sminge og bassisten Jens Krøgholt i en helt fyldt koncertsal på Carl Nielsen Museet. Frækt, dristigt, men virkningsfuldt. Netop denne genreblanding er Duologs store force.

Med rødder i henholdsvis den klassiske og rytmiske musikverden rystede de to den musikalske pose, og i dyb respekt for deres instrumenters muligheder og for musikken, tog de den ene godbid efter den anden op af den.

Elektroniske virkemidler

Torben Sminges smukt dæmpede trompet- og flygelhornspil og Jens Krøgholts fornemme kontrabas-ditto klædte hinanden så fint, og melodierne fik en renhed, skarphed og dybde, som ofte ville være svær at fremtrylle. Med en behersket og begavet brug af elektroniske virkemidler gav klange og harmonier netop så ”lækkert” et lydbillede, at den sårbare og spinkle instrumentsammensætning aldrig blev ensformig.

”Hi-Lili” på melodica

Musikernes egne kompositioner og musikalske stemningsbilleder gik så fint hånd i hånd med f.eks. ”Visa från Utanmyra”, Beatles’ ”Norwegian Wood” og en heltspeciel version af Dizzy Gillespies ”A Night in Tunesia”.

Torben Sminge havde melodicaen med, så også filmklassiker-sangen ”Hi-Lili, Hi-Lo” fra 1952 fik sin egen udgave.

På næsten pædagogisk vis blev Duologs fremførelse af ”Det lysner over agres felt” med herlige jazz-improvisationer et godt eksempel på netop det genremiks, som i duoens kontekst bliver så naturlig og oplagt. Og når så de begge to er både charmerende og sympatiske formidlere, jamen så var det ikke kun Bach, der frydede sig.